Група 21


                      Різні харчові продукти

     Примітки:

     1. Ця група не включає:

     а) овочеві суміші товарної позиції 0712;

     б) смажені  замінники  натуральної  кави  з  вмістом  кави  у
будь-якій пропорції (товарна позиція 0901);

     в) ароматизований чай (товарна позиція 0902);

     г) прянощі та інші продукти товарних позицій 0904-0910;

     ґ) готові  харчові продукти,  крім продуктів товарної позиції
2103 або 2104,  з вмістом понад 20 мас.%  сосисок, ковбаси, м'яса,
субпродуктів,   крові,  риби,  ракоподібних,  молюсків  або  інших
водяних безхребетних чи будь-які суміші цих продуктів (група 16);

     д) дріжджі,  використовувані як лікарські  засоби,  або  інші
продукти товарної позиції 3003 або 3004;

     е) ферментні препарати товарної позиції 3507.

     2. Екстракти смажених замінників натуральної кави,  зазначені
у примітці 1б), включаються до товарної позиції 2101.

     3. У  товарній  позиції  2104 термін "гомогенізовані складові
харчові  продукти"  означає  продукти,  що  складаються  з   тонко
подрібненої суміші багатьох основних компонентів,  таких як м'ясо,
риба,  овочі, плоди, розфасовані для роздрібної торгівлі як дитяче
або дієтичне  харчування,  в  упаковках  масою  нетто  не більш як
250 грамів. У цьому разі не беруться до уваги  різні  інгредієнти,
які  додані  у  суміш  у  невеликій  кількості як приправа або для
забезпечення збереження чи з іншою метою.  Ці продукти можуть мати
у  невеликій  кількості окремі шматочки основних компонентів,  які
можна бачити неозброєним оком.

     Додаткові примітки:

     1. У  підкатегоріях   2106 10 20 00  і  2106 90 92 00  термін
"крохмаль" означає також продукти розпаду крохмалю.

     2. У  підкатегорії  2106  90  10  00  термін  "сири плавлені"
означає готові продукти з вмістом  молочних  жирів  12  мас.%  або
більше,  але менш як 18 мас.%, та виготовлені виключно з плавлених
сирів ементальського і грюєр з  доданням  білого  вина,  вишнівки,
крохмалю і  спецій  та розфасовані у первинні упаковки масою нетто
1 кг або менше.

     Готові продукти зазначеної підкатегорії  повинні  відповідати
сертифікату,  який  відповідає  умовам  обмежень ЄС (Європейського
Союзу).

     3. У  підкатегорії  2106 90 30 00 термін "ізоглюкоза" означає
продукт,  одержаний з глюкози або її полімерів, з вмістом фруктози
у сухому стані не менш як 10 мас.%.

----------------------------------------------------------------------
     Код      |       Назва        |      Ставки мита, %      |Додат-
              |                    |--------------------------| кові
              |                    |префе-|пільгова |  повна  |  ОВО
              |                    | рен- |         |         |
              |                    |ційна |         |         |
--------------+--------------------+------+---------+---------+-------
2101          |Екстракти, есенції  |      |         |         |
              |та концентрати з    |      |         |         |
              |кави, чаю або мате  |      |         |         |
              |[парагвайський чай] |      |         |         |
              |та готові продукти  |      |         |         |
              |на їх основі або на |      |         |         |
              |основі кави, чаю чи |      |         |         |
              |мате                |      |         |         |
              |[парагвайського     |      |         |         |
              |чаю]; смажений      |      |         |         |
              |цикорій та інші     |      |         |         |
              |смажені замінники   |      |         |         |
              |кави та екстракти,  |      |         |         |
              |есенції і           |      |         |         |
              |концентрати з них:  |      |         |         |
              |- екстракти, есенції|      |         |         |
              |та концентрати з    |      |         |         |
              |кави і готові       |      |         |         |
              |продукти на основі  |      |         |         |
              |цих екстрактів,     |      |         |         |
              |есенцій та          |      |         |         |
              |концентратів або на |      |         |         |
              |основі кави:        |      |         |         |
2101 11       |- - екстракти,      |      |         |         |
              |есенції та          |      |         |         |
              |концентрати:        |      |         |         |
2101 11 11    |- - - з вмістом     |      |         |         |
              |сухої речовини на   |      |         |         |
              |основі кави         |      |         |         |
              |95 мас.% або більше:|      |         |         |
2101 11 11 11 | - - - - розчинна   |      |   10 %  |    10 % | -
              | кава в упаковці    |      |         |         |
              | до 10 кг           |      |         |         |
2101 11 11 12| - - - - розчинна   |      |    5 %  |     5 % |
              | кава в упаковці    |      |         |         |
              | більше 10 кг       |      |         |         |
2101 11 11 90 |- - - - інші        |      |3 євро   |6 євро   | -
              |                    |      |за 1 кг  |за 1 кг  |
2101 11 19 00 |- - - інші          |      |3 євро   |6 євро   | -
              |                    |      |за 1 кг  |за 1 кг  |
2101 12       |- - готові продукти |      |         |         |
              |на основі цих       |      |         |         |
              |екстрактів, есенцій |      |         |         |
              |та концентратів або |      |         |         |
              |на основі кави:     |      |         |         |
2101 12 92 00 |- - - готові        |      |0,5 євро |1 євро   | -
              |продукти на основі  |      |за 1 кг  |за 1 кг  |
              |цих екстрактів,     |      |         |         |
              |есенцій та          |      |         |         |
              |концентратів кави   |      |         |         |
2101 12 98 00 |- - - інші          |      |0,5 євро |1 євро   | -
              |                    |      |за 1 кг  |за 1 кг  |
2101 20       |- екстракти, есенції|      |         |         |
              |та концентрати з чаю|      |         |         |
              |або мате            |      |         |         |
              |[парагвайського чаю]|      |         |         |
              |та готові продукти  |      |         |         |
              |на їх основі або на |      |         |         |
              |основі чаю чи мате  |      |         |         |
              |[парагвайський чай]:|      |         |         |
2101 20 20 00 |- - екстракти,      |      |0,5 євро |1 євро   | -
              |есенції або         |      |за 1 кг  |за 1 кг  |
              |концентрати         |      |         |         |
              |- - готові продукти:|      |         |         |
2101 20 92 00 |- - - на основі     |      |0,5 євро |1 євро   | -
              |екстрактів, есенцій |      |за 1 кг  |за 1 кг  |
              |або концентратів з  |      |         |         |
              |чаю чи мате         |      |         |         |
              |[парагвайського чаю]|      |         |         |
2101 20 98 00 |- - - інші          |      |0,5 євро |1 євро   | -
              |                    |      |за 1 кг  |за 1 кг  |
2101 30       |- смажений цикорій  |      |         |         |
              |та інші смажені     |      |         |         |
              |замінники кави та   |      |         |         |
              |екстракти, есенції  |      |         |         |
              |і концентрати з них:|      |         |         |
              |- - смажений цикорій|      |         |         |
              |та інші смажені     |      |         |         |
              |замінники кави:     |      |         |         |
2101 30 11 00 |- - - смажений      |      |0,5 євро |1 євро   | -
              |цикорій             |      |за 1 кг  |за 1 кг  |
2101 30 19 00 |- - - інші          |      |0,5 євро |1 євро   | -
              |                    |      |за 1 кг  |за 1 кг  |
              |- - екстракти,      |      |         |         |
              |есенції і           |      |         |         |
              |концентрати         |      |         |         |
              |смаженого цикорію та|      |         |         |
              |інших смажених      |      |         |         |
              |замінників кави:    |      |         |         |
2101 30 91 00 |- - - смаженого     |      |0,5 євро |1 євро   | -
              |цикорію             |      |за 1 кг  |за 1 кг  |
2101 30 99 00 |- - - інші          |      |0,5 євро |1 євро   | -
              |                    |      |за 1 кг  |за 1 кг  |
2102          |Дріжджі (активні чи |      |         |         |
              |неактивні); інші    |      |         |         |
              |мертві одноклітинні |      |         |         |
              |мікроорганізми      |      |         |         |
              |(крім вакцин        |      |         |         |
              |товарної позиції    |      |         |         |
              |3002); готові       |      |         |         |
              |пекарські порошки:  |      |         |         |
2102 10       |- дріжджі активні:  |      |         |         |
2102 10 10 00 |- - дріжджі         |      |0,5 євро |1 євро   | -
              |культурні           |      |за 1 кг  |за 1 кг  |
              |- - дріжджі         |      |         |         |
              |пекарські:          |      |         |         |
2102 10 31 00 |- - - сухі          |      |0,5 євро |1 євро   | -
              |                    |      |за 1 кг  |за 1 кг  |
2102 10 39 00 |- - - інші          |      |0,5 євро |1 євро   | -
              |                    |      |за 1 кг  |за 1 кг  |
2102 10 90 00 |- - інші            |      |0,5 євро |1 євро   | -
              |                    |      |за 1 кг  |за 1 кг  |
2102 20       |- дріжджі неактивні;|      |         |         |
              |інші мертві         |      |         |         |
              |одноклітинні        |      |         |         |
              |мікроорганізми:     |      |         |         |
              |- - дріжджі         |      |         |         |
              |неактивні:          |      |         |         |
2102 20 11 00 |- - - у вигляді     |      |0,5 євро |1 євро   | -
              |таблеток, кубиків чи|      |за 1 кг  |за 1 кг  |
              |аналогічних форм або|      |         |         |
              |у первинних         |      |         |         |
              |упаковках масою     |      |         |         |
              |нетто не більш      |      |         |         |
              |як 1 кг             |      |         |         |
2102 20 19 00 |- - - інші          |      |0,5 євро |1 євро   | -
              |                    |      |за 1 кг  |за 1 кг  |
2102 20 90 00 |- - інші            |      |0,5 євро |1 євро   | -
              |                    |      |за 1 кг  |за 1 кг  |
2102 30 00 00 |- порошки пекарські |      |0,5 євро |1 євро   | -
              |готові              |      |за 1 кг  |за 1 кг  |
2103          |Продукти для        |      |         |         |
              |приготування соусів |      |         |         |
              |та готові соуси;    |      |         |         |
              |смакові добавки та  |      |         |         |
              |приправи змішані;   |      |         |         |
              |порошок гірчиці та  |      |         |         |
              |готова гірчиця:     |      |         |         |
2103 10 00 00 |- соус соєвий       |      |0,5 євро |1 євро   | -
              |                    |      |за 1 кг  |за 1 кг  |
2103 20 00 00 |- кетчуп та інші    |      |0,5 євро |1 євро   | -
              |томатні соуси       |      |за 1 кг  |за 1 кг  |
2103 30       |- порошок гірчиці   |      |         |         |
              |та готова гірчиця:  |      |         |         |
2103 30 10 00 |- - порошок гірчиці |      |0,5 євро |1 євро   | -
              |                    |      |за 1 кг  |за 1 кг  |
2103 30 90 00 |- - гірчиця готова  |      |0,5 євро |1 євро   | -
              |                    |      |за 1 кг  |за 1 кг  |
2103 90       |- інші:             |      |         |         |
2103 90 10 00 |- - мангове чутні   |      |0,5 євро |1 євро   | -
              |рідке               |      |за 1 кг  |за 1 кг  |
2103 90 30 00 |- - настоянки гіркі |      |0,5 євро |1 євро   |л 100 %
              |ароматичні з вмістом|      |за 1 л   |за 1 л   |спирту
              |44,2 - 49,2 об.%    |      |         |         |
              |спирту та           |      |         |         |
              |1,5 - 6 мас.%       |      |         |         |
              |тирличу (генціану), |      |         |         |
              |прянощів і різних   |      |         |         |
              |інгредієнтів з      |      |         |         |
              |вмістом 4 - 10 %    |      |         |         |
              |цукру, у посудинах  |      |         |         |
              |місткістю не більш  |      |         |         |
              |як 0,5 л            |      |         |         |
2103 90 90 00 |- - інші            |      |0,5 євро |1 євро   | -
              |                    |      |за 1 кг  |за 1 кг  |
2104          |Супи чи бульйони    |      |         |         |
              |готові і заготовки  |      |         |         |
              |для їх приготування;|      |         |         |
              |гомогенізовані      |      |         |         |
              |складені харчові    |      |         |         |
              |продукти:           |      |         |         |
2104 10       |- супи чи бульйони  |      |         |         |
              |готові і заготовки  |      |         |         |
              |для їх приготування:|      |         |         |
2104 10 10 00 |- - сухі            |      |0,5 євро |1 євро   | -
              |                    |      |за 1 кг  |за 1 кг  |
2104 10 90 00 |- - інші            |      |0,5 євро |1 євро   | -
              |                    |      |за 1 кг  |за 1 кг  |
2104 20 00 00 |- гомогенізовані    |      |  15     |1 євро   |
              |складені харчові    |      |         |за 1 кг  |
              |продукти            |      |         |         |
2105 00       |Морозиво та інші    |      |         |         |
              |види харчового      |      |         |         |
              |льоду, що містять   |      |         |         |
              |або не містять      |      |         |         |
              |какао:              |      |         |         |
2105 00 10    |- без вмісту        |      |         |         |
              |молочних жирів або з|      |         |         |
              |вмістом менш як     |      |         |         |
              |3 мас.%:            |      |         |         |
2105 00 10 10 |- - фруктове моро-  |      |0,5 євро |1 євро   |
              |зиво,  виготовлене  |      |за 1 кг  |за 1 кг  |
              |із сумішей товарної |      |         |         |
              |підкатегорії        |      |         |         |
              |2106 90 98 60       |      |         |         |
2105 00 10 90 |- - інше            |      |0,5 євро |1 євро   |
              |                    |      |за 1 кг  |за 1 кг  |
              |- з вмістом молочних|      |         |         |
              |жирів:              |      |         |         |
2105 00 91 00 |- - 3 мас.% або     |      |0,5 євро |1 євро   | -
              |більше, але менш    |      |за 1 кг  |за 1 кг  |
              |як 7 мас.%          |      |         |         |
2105 00 99 00 |- - 7 мас.% або     |      |0,5 євро |1 євро   | -
              |більше              |      |за 1 кг  |за 1 кг  |
2106          |Харчові продукти,   |      |         |         |
              |не включені до інших|      |         |         |
              |угруповань:         |      |         |         |
2106 10       |- білкові           |      |         |         |
              |концентрати та      |      |         |         |
              |речовини з білковою |      |         |         |
              |структурою:         |      |         |         |
2106 10 20 00 |- - без вмісту      |      |0,5 євро |1 євро   | -
              |молочних жирів,     |      |за 1 кг  |за 1 кг  |
              |цукрози, ізоглюкози,|      |         |         |
              |глюкози, крохмалю   |      |         |         |
              |або з вмістом       |      |         |         |
              |молочних жирів менш |      |         |         |
              |як 1,5 мас.%, менш  |      |         |         |
              |як 5 мас.% цукрози  |      |         |         |
              |чи ізоглюкози, менш |      |         |         |
              |як 5 мас.% глюкози  |      |         |         |
              |або крохмалю        |      |         |         |
2106 10 80 00 |- - інші            |      |0,5 євро |1 євро   | -
              |                    |      |за 1 кг  |за 1 кг  |
2106 90       |- інші:             |      |         |         |
2106 90 10 00 |- - сири плавлені   |      |0,5 євро |1 євро   | -
              |                    |      |за 1 кг  |за 1 кг  |
2106 90 20 00 |- - складові        |      |0,5 євро |1 євро   |л 100 %
              |спиртові            |      |за 1 л   |за 1 л   |спирту
              |напівфабрикати, крім|      |         |         |
              |продуктів,          |      |         |         |
              |виготовлених на     |      |         |         |
              |основі ароматичних  |      |         |         |
              |речовин, що         |      |         |         |
              |використовуються    |      |         |         |
              |під час виробництва |      |         |         |
              |напоїв              |      |         |         |
              |- - сиропи цукрові, |      |         |         |
              |ароматизовані або   |      |         |         |
              |з доданням          |      |         |         |
              |барвників:          |      |         |         |
2106 90 30 00 |- - - з ізоглюкози  |      |0,5 євро |1 євро   | -
              |                    |      |за 1 кг  |за 1 кг  |
              |- - - інші:         |      |         |         |
2106 90 51 00 |- - - - з лактози   |      |0,5 євро |1 євро   | -
              |                    |      |за 1 кг  |за 1 кг  |
2106 90 55 00 |- - - - з глюкози   |      |0,5 євро |1 євро   | -
              |або мальтодекстрину |      |за 1 кг  |за 1 кг  |
2106 90 59 00 |- - - - інші        |      |0,5 євро |1 євро   | -
              |                    |      |за 1 кг  |за 1 кг  |
              |- - інші:           |      |         |         |
2106 90 92 00 |- - - без вмісту    |      |0,5 євро |1 євро   | -
              |молочних жирів,     |      |за 1 кг  |за 1 кг  |
              |цукрози, ізоглюкози,|      |         |         |
              |глюкози, крохмалю   |      |         |         |
              |або з вмістом       |      |         |         |
              |молочних жирів менш |      |         |         |
              |як 1,5 мас.%, менш  |      |         |         |
              |як 5 мас.% цукрози  |      |         |         |
              |чи ізоглюкози, менш |      |         |         |
              |як 5 мас.% глюкози  |      |         |         |
              |або крохмалю        |      |         |         |
2106 90 98    |- - - інші:         |      |         |         |
2106 90 98 10 |- - - -             |      |    2    |    4    |
              |ароматизатори       |      |         |         |
2106 90 98 30 |- - - - емульгатори |      |    2    |    4    |
2106 90 98 50 |- - - -             |      |    2    |    4    |
              |стабілізатори       |      |         |         |
2106 90 98 60 |- - - - суміші      |      |    2    |    4    |
              |(основи) для        |      |         |         |
              |виготовлення        |      |         |         |
              |фруктового морозива,|      |         |         |
              |які містять         |      |         |         |
              |концентрований      |      |         |         |
              |фруктовий сік або   |      |         |         |
              |безалкогольний      |      |         |         |
              |напій, з вмістом    |      |         |         |
              |цукру не більш як   |      |         |         |
              |30 мас.% та не      |      |         |         |
              |містять молочних    |      |         |         |
              |жирів               |      |         |         |
2106 90 98 90 |- - - - інші        |      |0,5 євро |1 євро   |
              |                    |      |за 1 кг  |за 1 кг  |