Група 21
Різні харчові продукти
Примітки:
1. Ця група не включає:
а) овочеві суміші товарної позиції 0712;
б) смажені замінники натуральної кави з вмістом кави у
будь-якій пропорції (товарна позиція 0901);
в) ароматизований чай (товарна позиція 0902);
г) прянощі та інші продукти товарних позицій 0904-0910;
ґ) готові харчові продукти, крім продуктів товарної позиції
2103 або 2104, з вмістом понад 20 мас.% сосисок, ковбаси, м'яса,
субпродуктів, крові, риби, ракоподібних, молюсків або інших
водяних безхребетних чи будь-які суміші цих продуктів (група 16);
д) дріжджі, використовувані як лікарські засоби, або інші
продукти товарної позиції 3003 або 3004;
е) ферментні препарати товарної позиції 3507.
2. Екстракти смажених замінників натуральної кави, зазначені
у примітці 1б), включаються до товарної позиції 2101.
3. У товарній позиції 2104 термін "гомогенізовані складові
харчові продукти" означає продукти, що складаються з тонко
подрібненої суміші багатьох основних компонентів, таких як м'ясо,
риба, овочі, плоди, розфасовані для роздрібної торгівлі як дитяче
або дієтичне харчування, в упаковках масою нетто не більш як
250 грамів. У цьому разі не беруться до уваги різні інгредієнти,
які додані у суміш у невеликій кількості як приправа або для
забезпечення збереження чи з іншою метою. Ці продукти можуть мати
у невеликій кількості окремі шматочки основних компонентів, які
можна бачити неозброєним оком.
Додаткові примітки:
1. У підкатегоріях 2106 10 20 00 і 2106 90 92 00 термін
"крохмаль" означає також продукти розпаду крохмалю.
2. У підкатегорії 2106 90 10 00 термін "сири плавлені"
означає готові продукти з вмістом молочних жирів 12 мас.% або
більше, але менш як 18 мас.%, та виготовлені виключно з плавлених
сирів ементальського і грюєр з доданням білого вина, вишнівки,
крохмалю і спецій та розфасовані у первинні упаковки масою нетто
1 кг або менше.
Готові продукти зазначеної підкатегорії повинні відповідати
сертифікату, який відповідає умовам обмежень ЄС (Європейського
Союзу).
3. У підкатегорії 2106 90 30 00 термін "ізоглюкоза" означає
продукт, одержаний з глюкози або її полімерів, з вмістом фруктози
у сухому стані не менш як 10 мас.%.
----------------------------------------------------------------------
Код | Назва | Ставки мита, % |Додат-
| |--------------------------| кові
| |префе-|пільгова | повна | ОВО
| | рен- | | |
| |ційна | | |
--------------+--------------------+------+---------+---------+-------
2101 |Екстракти, есенції | | | |
|та концентрати з | | | |
|кави, чаю або мате | | | |
|[парагвайський чай] | | | |
|та готові продукти | | | |
|на їх основі або на | | | |
|основі кави, чаю чи | | | |
|мате | | | |
|[парагвайського | | | |
|чаю]; смажений | | | |
|цикорій та інші | | | |
|смажені замінники | | | |
|кави та екстракти, | | | |
|есенції і | | | |
|концентрати з них: | | | |
|- екстракти, есенції| | | |
|та концентрати з | | | |
|кави і готові | | | |
|продукти на основі | | | |
|цих екстрактів, | | | |
|есенцій та | | | |
|концентратів або на | | | |
|основі кави: | | | |
2101 11 |- - екстракти, | | | |
|есенції та | | | |
|концентрати: | | | |
2101 11 11 |- - - з вмістом | | | |
|сухої речовини на | | | |
|основі кави | | | |
|95 мас.% або більше:| | | |
2101 11 11 11 | - - - - розчинна | | 10 % | 10 % | -
| кава в упаковці | | | |
| до 10 кг | | | |
2101 11 11 12| - - - - розчинна | | 5 % | 5 % |
| кава в упаковці | | | |
| більше 10 кг | | | |
2101 11 11 90 |- - - - інші | |3 євро |6 євро | -
| | |за 1 кг |за 1 кг |
2101 11 19 00 |- - - інші | |3 євро |6 євро | -
| | |за 1 кг |за 1 кг |
2101 12 |- - готові продукти | | | |
|на основі цих | | | |
|екстрактів, есенцій | | | |
|та концентратів або | | | |
|на основі кави: | | | |
2101 12 92 00 |- - - готові | |0,5 євро |1 євро | -
|продукти на основі | |за 1 кг |за 1 кг |
|цих екстрактів, | | | |
|есенцій та | | | |
|концентратів кави | | | |
2101 12 98 00 |- - - інші | |0,5 євро |1 євро | -
| | |за 1 кг |за 1 кг |
2101 20 |- екстракти, есенції| | | |
|та концентрати з чаю| | | |
|або мате | | | |
|[парагвайського чаю]| | | |
|та готові продукти | | | |
|на їх основі або на | | | |
|основі чаю чи мате | | | |
|[парагвайський чай]:| | | |
2101 20 20 00 |- - екстракти, | |0,5 євро |1 євро | -
|есенції або | |за 1 кг |за 1 кг |
|концентрати | | | |
|- - готові продукти:| | | |
2101 20 92 00 |- - - на основі | |0,5 євро |1 євро | -
|екстрактів, есенцій | |за 1 кг |за 1 кг |
|або концентратів з | | | |
|чаю чи мате | | | |
|[парагвайського чаю]| | | |
2101 20 98 00 |- - - інші | |0,5 євро |1 євро | -
| | |за 1 кг |за 1 кг |
2101 30 |- смажений цикорій | | | |
|та інші смажені | | | |
|замінники кави та | | | |
|екстракти, есенції | | | |
|і концентрати з них:| | | |
|- - смажений цикорій| | | |
|та інші смажені | | | |
|замінники кави: | | | |
2101 30 11 00 |- - - смажений | |0,5 євро |1 євро | -
|цикорій | |за 1 кг |за 1 кг |
2101 30 19 00 |- - - інші | |0,5 євро |1 євро | -
| | |за 1 кг |за 1 кг |
|- - екстракти, | | | |
|есенції і | | | |
|концентрати | | | |
|смаженого цикорію та| | | |
|інших смажених | | | |
|замінників кави: | | | |
2101 30 91 00 |- - - смаженого | |0,5 євро |1 євро | -
|цикорію | |за 1 кг |за 1 кг |
2101 30 99 00 |- - - інші | |0,5 євро |1 євро | -
| | |за 1 кг |за 1 кг |
2102 |Дріжджі (активні чи | | | |
|неактивні); інші | | | |
|мертві одноклітинні | | | |
|мікроорганізми | | | |
|(крім вакцин | | | |
|товарної позиції | | | |
|3002); готові | | | |
|пекарські порошки: | | | |
2102 10 |- дріжджі активні: | | | |
2102 10 10 00 |- - дріжджі | |0,5 євро |1 євро | -
|культурні | |за 1 кг |за 1 кг |
|- - дріжджі | | | |
|пекарські: | | | |
2102 10 31 00 |- - - сухі | |0,5 євро |1 євро | -
| | |за 1 кг |за 1 кг |
2102 10 39 00 |- - - інші | |0,5 євро |1 євро | -
| | |за 1 кг |за 1 кг |
2102 10 90 00 |- - інші | |0,5 євро |1 євро | -
| | |за 1 кг |за 1 кг |
2102 20 |- дріжджі неактивні;| | | |
|інші мертві | | | |
|одноклітинні | | | |
|мікроорганізми: | | | |
|- - дріжджі | | | |
|неактивні: | | | |
2102 20 11 00 |- - - у вигляді | |0,5 євро |1 євро | -
|таблеток, кубиків чи| |за 1 кг |за 1 кг |
|аналогічних форм або| | | |
|у первинних | | | |
|упаковках масою | | | |
|нетто не більш | | | |
|як 1 кг | | | |
2102 20 19 00 |- - - інші | |0,5 євро |1 євро | -
| | |за 1 кг |за 1 кг |
2102 20 90 00 |- - інші | |0,5 євро |1 євро | -
| | |за 1 кг |за 1 кг |
2102 30 00 00 |- порошки пекарські | |0,5 євро |1 євро | -
|готові | |за 1 кг |за 1 кг |
2103 |Продукти для | | | |
|приготування соусів | | | |
|та готові соуси; | | | |
|смакові добавки та | | | |
|приправи змішані; | | | |
|порошок гірчиці та | | | |
|готова гірчиця: | | | |
2103 10 00 00 |- соус соєвий | |0,5 євро |1 євро | -
| | |за 1 кг |за 1 кг |
2103 20 00 00 |- кетчуп та інші | |0,5 євро |1 євро | -
|томатні соуси | |за 1 кг |за 1 кг |
2103 30 |- порошок гірчиці | | | |
|та готова гірчиця: | | | |
2103 30 10 00 |- - порошок гірчиці | |0,5 євро |1 євро | -
| | |за 1 кг |за 1 кг |
2103 30 90 00 |- - гірчиця готова | |0,5 євро |1 євро | -
| | |за 1 кг |за 1 кг |
2103 90 |- інші: | | | |
2103 90 10 00 |- - мангове чутні | |0,5 євро |1 євро | -
|рідке | |за 1 кг |за 1 кг |
2103 90 30 00 |- - настоянки гіркі | |0,5 євро |1 євро |л 100 %
|ароматичні з вмістом| |за 1 л |за 1 л |спирту
|44,2 - 49,2 об.% | | | |
|спирту та | | | |
|1,5 - 6 мас.% | | | |
|тирличу (генціану), | | | |
|прянощів і різних | | | |
|інгредієнтів з | | | |
|вмістом 4 - 10 % | | | |
|цукру, у посудинах | | | |
|місткістю не більш | | | |
|як 0,5 л | | | |
2103 90 90 00 |- - інші | |0,5 євро |1 євро | -
| | |за 1 кг |за 1 кг |
2104 |Супи чи бульйони | | | |
|готові і заготовки | | | |
|для їх приготування;| | | |
|гомогенізовані | | | |
|складені харчові | | | |
|продукти: | | | |
2104 10 |- супи чи бульйони | | | |
|готові і заготовки | | | |
|для їх приготування:| | | |
2104 10 10 00 |- - сухі | |0,5 євро |1 євро | -
| | |за 1 кг |за 1 кг |
2104 10 90 00 |- - інші | |0,5 євро |1 євро | -
| | |за 1 кг |за 1 кг |
2104 20 00 00 |- гомогенізовані | | 15 |1 євро |
|складені харчові | | |за 1 кг |
|продукти | | | |
2105 00 |Морозиво та інші | | | |
|види харчового | | | |
|льоду, що містять | | | |
|або не містять | | | |
|какао: | | | |
2105 00 10 |- без вмісту | | | |
|молочних жирів або з| | | |
|вмістом менш як | | | |
|3 мас.%: | | | |
2105 00 10 10 |- - фруктове моро- | |0,5 євро |1 євро |
|зиво, виготовлене | |за 1 кг |за 1 кг |
|із сумішей товарної | | | |
|підкатегорії | | | |
|2106 90 98 60 | | | |
2105 00 10 90 |- - інше | |0,5 євро |1 євро |
| | |за 1 кг |за 1 кг |
|- з вмістом молочних| | | |
|жирів: | | | |
2105 00 91 00 |- - 3 мас.% або | |0,5 євро |1 євро | -
|більше, але менш | |за 1 кг |за 1 кг |
|як 7 мас.% | | | |
2105 00 99 00 |- - 7 мас.% або | |0,5 євро |1 євро | -
|більше | |за 1 кг |за 1 кг |
2106 |Харчові продукти, | | | |
|не включені до інших| | | |
|угруповань: | | | |
2106 10 |- білкові | | | |
|концентрати та | | | |
|речовини з білковою | | | |
|структурою: | | | |
2106 10 20 00 |- - без вмісту | |0,5 євро |1 євро | -
|молочних жирів, | |за 1 кг |за 1 кг |
|цукрози, ізоглюкози,| | | |
|глюкози, крохмалю | | | |
|або з вмістом | | | |
|молочних жирів менш | | | |
|як 1,5 мас.%, менш | | | |
|як 5 мас.% цукрози | | | |
|чи ізоглюкози, менш | | | |
|як 5 мас.% глюкози | | | |
|або крохмалю | | | |
2106 10 80 00 |- - інші | |0,5 євро |1 євро | -
| | |за 1 кг |за 1 кг |
2106 90 |- інші: | | | |
2106 90 10 00 |- - сири плавлені | |0,5 євро |1 євро | -
| | |за 1 кг |за 1 кг |
2106 90 20 00 |- - складові | |0,5 євро |1 євро |л 100 %
|спиртові | |за 1 л |за 1 л |спирту
|напівфабрикати, крім| | | |
|продуктів, | | | |
|виготовлених на | | | |
|основі ароматичних | | | |
|речовин, що | | | |
|використовуються | | | |
|під час виробництва | | | |
|напоїв | | | |
|- - сиропи цукрові, | | | |
|ароматизовані або | | | |
|з доданням | | | |
|барвників: | | | |
2106 90 30 00 |- - - з ізоглюкози | |0,5 євро |1 євро | -
| | |за 1 кг |за 1 кг |
|- - - інші: | | | |
2106 90 51 00 |- - - - з лактози | |0,5 євро |1 євро | -
| | |за 1 кг |за 1 кг |
2106 90 55 00 |- - - - з глюкози | |0,5 євро |1 євро | -
|або мальтодекстрину | |за 1 кг |за 1 кг |
2106 90 59 00 |- - - - інші | |0,5 євро |1 євро | -
| | |за 1 кг |за 1 кг |
|- - інші: | | | |
2106 90 92 00 |- - - без вмісту | |0,5 євро |1 євро | -
|молочних жирів, | |за 1 кг |за 1 кг |
|цукрози, ізоглюкози,| | | |
|глюкози, крохмалю | | | |
|або з вмістом | | | |
|молочних жирів менш | | | |
|як 1,5 мас.%, менш | | | |
|як 5 мас.% цукрози | | | |
|чи ізоглюкози, менш | | | |
|як 5 мас.% глюкози | | | |
|або крохмалю | | | |
2106 90 98 |- - - інші: | | | |
2106 90 98 10 |- - - - | | 2 | 4 |
|ароматизатори | | | |
2106 90 98 30 |- - - - емульгатори | | 2 | 4 |
2106 90 98 50 |- - - - | | 2 | 4 |
|стабілізатори | | | |
2106 90 98 60 |- - - - суміші | | 2 | 4 |
|(основи) для | | | |
|виготовлення | | | |
|фруктового морозива,| | | |
|які містять | | | |
|концентрований | | | |
|фруктовий сік або | | | |
|безалкогольний | | | |
|напій, з вмістом | | | |
|цукру не більш як | | | |
|30 мас.% та не | | | |
|містять молочних | | | |
|жирів | | | |
2106 90 98 90 |- - - - інші | |0,5 євро |1 євро |
| | |за 1 кг |за 1 кг |